Narcose behandeling | Dental Delft Junior

Narcose.

In uitzonderlijke gevallen gevallen, zoals bij extreem angstige kinderen of kinderen met een verstandelijk beperking kan er gekozen worden voor een narcose behandeling. Hierbij kan de gehele behandeling in een keer worden uitgevoerd door de kindertandarts en is de kans op het ontwikkelen van een trauma erg klein. Daarna kan uw kind pijnvrij rustig wennen aan de tandarts. 

De kindertandarts kan het gedrag van uw kind goed inschatten en zal indien nodig een narcose behandeling indiceren. Vervolgens volgt er een intake gesprek met de anesthesioloog. De behandeling wordt uitgevoerd door de kindertandarts in samenwerking met de anesthesist en anesthesiemedewerker. 

Op de dag van de behandeling zijn er twee dingen van groot belang. 

  1. Uw kind moet nuchter zijn; het mag 6 uur voorafgaand aan de behandeling niet eten en tot 2 uur voor de behandeling water drinken.
  2. Ophalen met twee volwassen personen en eigen vervoer (of laat u ophalen met de auto). Na de behandeling is uw kind nog wat suffig en daarom is vervoer naar huis per auto onder extra begeleiding verplicht.

De kindertandarts zal de ouders van de patiënt hier uitgebreid over informeren.

Hieronder kunt u informatie vinden hoe u uw kind het best kan voorbereiden op de dag van de behandeling.

https://skills4comfort.nl/naslag/