Praktijk voor Kindertandheelkunde

E: Info@dentaldelft.nl Tel: 015 - 2001122 

Eerste keer bij de kindertandarts 

De eerste afspraak met de kindertandarts is een kennismakingsgesprek, bedoeld om elkaar beter te leren kennen.  Voorafgaand aan dit bezoek vragen wij de ouders/verzorgers van het kind om een aantal vragenlijsten in te vullen om een indruk te krijgen van het kind. Tijdens het kennismakingsgesprek met de kindertandarts zal er in de mond gekeken worden en zal er in overleg met de ouders een behandeltraject bepaald worden.

Vervolgafspraak 

Na alles uitvoerig besproken te hebben tijdens het kennismakingsgesprek krijgt het kind meestal een wen-afspraak, zodat het kind de gelegenheid krijgt om rustig te kunnen wennen. Tijdens te wen-zitting nemen we de tijd om uw kind precies te vertellen hoe het er aan toe gaat bij de (kinder)tandarts.

Een goede uitleg en wennen voorkomt dat kinderen angstig worden.

Na elke behandeling zal de kindertandarts het verloop van de behandeling met u bespreken en vertellen wat er de volgende keer gaat gebeuren. Aan het einde van het behandeltraject zullen wij samen met de mondhygiënist en/of de preventieassistent u helpen om de mondgezondheid van uw kind op peil te houden!

Sedatie of Narcose

In uitzonderlijke gevallen, zoals extreem angstig, ernstige problemen (gedrag, lichamelijk of geestelijk) of te jonge leeftijd kan er gekozen worden voor een narcose behandeling (waarbij het kind in slaap gebracht wordt). De narcose- behandeling wordt door gespecialiseerde anesthesioloog uitgevoerd. 

In sommige gevallen wordt er gekozen voor een orale-sedatie(sedatie door middel van een drankje).

De kindertandarts zal de ouders van de patient hier uitgebreid over informeren.

Retour naar eigen tandarts

De behandelingen van patiënten die verwezen zijn door reguliere tandarts zijn tijdelijk. Patiënten worden, zodra ze af behandeld zijn, terug verwezen naar de eigen tandarts.

Vergoeding

Alle behandelingen van kinderen tot 18 jaar worden vanuit de basis verzekering vergoed!

Wilt u een afspraak maken voor uw kind met de kindertandarts, kom dan langs, bel, mail of meld u zich online aan. Uw kind kan ook terecht bij de kindertandarts door middel van een verwijzing (verwijsbrief of online verwijsformulier) van een tandarts. De bedoeling is dat als het behandeltraject bij de kindertandarts achter de rug is, u kind weer terug gaat naar de eigen tandarts. 

Het is niet toegestaan om tijdens de behandeling foto's of opnames te maken, wij respecteren uw privacy en verwachten dat ook van u!!